Engelli bireylerin hayatında fark yaratmak için siz de destek olun.

Kişisel Verilerin Korunması Hakkında Aydınlatma Metni ve Gizlilik Politikası

Değerli Ziyaretçi,

Bu bilgilendirme formu, Diyalog Sosyal Girişimcilik Derneği’nin (DİSODER) ziyaretçilerinin DİSODER ile paylaştıkları kişisel verilerin DİSODER tarafından işlenmesi, saklanması, paylaşılması ve silinmesine ilişkin süreçler hakkında ilgili mevzuat kapsamında üyeler ve ziyaretçileri bilgilendirmek amacıyla hazırlanmıştır.

Bu metin, DİSODER’in spesifik durumlarda ziyaretçilerden alınan ek rızalar saklı kalmak kaydıyla, ziyaretçilerin bilgilerine ilişkin kişisel verilerin işlenmesi dahil bu veri süreçlerinde bu metinde yer alan akışı benimser. Bu metni onaylayan yahut onaylamasa dahi Kişisel Verilerin Korunması Kanunu kapsamında açık rızagerektirmeyen durumlarda bu metin ile bilgilenen ziyaretçinin bu metinde yer alan kapsamda aşağıdaki sınırlar dahilinde, kişisel verilerinin işlenmesine, kaydedilmesine, yasal sürelerle sınırlı işlenmesine ve bu süre boyunca saklanmasına, sınıflandırılmasına, kanuni sınırlar dahilinde üçüncü kişilere aktarılmasına açık rızası bulunmaktadır.

Kişisel verilerinizi nasıl işliyoruz?

DİSODER, kişisel verilerinizi sizlerle bilgilendirme ve duyuru amaçlı iletişimlerini sürdürebilmek, aylık bültenlerini gönderebilmek, DİSODER’in hayata geçirdiği projeler ve etkinliklere katılım imkânı sağlamak, çeşitli başlıklar altında yapılan başvuru süreçlerini yürütmek, potansiyel destekçilerine ulaşmak amaçlarıyla kullanılabilecektir.

DİSODER, ziyaretçilerinin kişisel bilgilerinin üçüncü kişilere kiralanmasına, satılmasına ya da paylaşılmasına/aktarılmasına neden olmaz. Sadece, dernek olması sebebiyle ilgili mevzuat kapsamında kendisinden talep edilen durumlarda ilgili idari ve yasal otoritelerle paylaşabilir.

Projelerimizi ve etkinliklerimizi, ziyaretçilerimize duyurmak istiyoruz.

Bilgilerinizi, kişisel verilerinizin silinmesine ilişkin bizden talepte bulunmadığınız sürece, kendi altyapımızda saklıyoruz. Bu verilerle sizinle iletişime geçiyoruz.

Kişisel verilerinizi hangi amaç ve şekilde işlersek işleyelim, ilgili mevzuat kapsamındaki yükümlülüklerimize uyarız. Her şartta verilerin hukuka aykırı olarak işlenmesini ve erişilmesini önlemek ve kişisel verilerin muhafazasını sağlamak amacıyla uygun güvenlik düzeyini temin etmeye yönelik gerekli her türlü teknik ve idari tedbirleri almaya çabalarız.

DİSODER’in sosyal ağların (Ör: Facebook, Instagram, Twitter vb.) eklentiler aracılığıyla işlediği veriler üzerinde herhangi bir kontrolü yoktur. Sosyal ağların kişisel verilerinizi hangi amaçla, yöntemlerle ve süreyle işleyeceğine ilişkin daha fazla bilgi almak için ilgili sosyal ağlar tarafından yayınlanan kişisel veri politikaları dikkatlice incelenmelidir.

Kişisel verilerinize ilişkin haklarınız:

İlgili mevzuat gereği aşağıdaki haklara sahip olduğunuzu hatırlatmak isteriz; Herkes, veri sorumlusuna başvurarak kendisiyle ilgili;

1. Kişisel veri işlenip işlenmediğini öğrenme,
  2. Kişisel verileri işlenmişse buna ilişkin bilgi talep etme,
  3. Kişisel verilerin işlenme amacını ve bunların amacına uygun kullanılıp kullanılmadığını öğrenme,
  4. Yurt içinde veya yurt dışında kişisel verilerin aktarıldığı üçüncü kişileri bilme,
  5. Kişisel verilerin eksik veya yanlış işlenmiş olması hâlinde bunların düzeltilmesini isteme,
  6. İlgili mevzuatta öngörülen şartlar çerçevesinde kişisel verilerin silinmesini veya yok edilmesini isteme,
  7. (4) ve (5) bentleri uyarınca yapılan işlemlerin, kişisel verilerin aktarıldığı üçüncü kişilere bildirilmesini isteme,
  8. İşlenen verilerin münhasıran otomatik sistemler vasıtasıyla analiz edilmesi suretiyle kişinin kendisi aleyhine bir sonucun ortaya çıkmasına itiraz etme,
  9. Kişisel verilerin kanuna aykırı olarak işlenmesi sebebiyle zarara uğraması hâlinde zararın giderilmesini talep etme, haklarına sahiptir.

İlgili kanunun tüm metnine bu linkten ulaşabilirsiniz: http://www.mevzuat.gov.tr/MevzuatMetin/1.5.6698.pdf

Kişisel verilerinizle ilgili sahip olduğunuz haklarınızı kullanmak için bizimle her zaman, sistemimizde kayıtlı bulunan elektronik posta adresinizi kullanmak suretiyle, info@disoder.org adresine e-mail göndererek veya Esentepe Mah. Büyükdere Cad. Gayrettepe Metro İstasyonu -2.Kat İstanbul Diyalog Müzesi Alanı Şişli/İstanbul adresine başvurunuzu göndererek irtibata geçebilirsiniz.

Haklarınızı kullanmak için yapacağınız başvuruda bulunması gereken bilgilere şu bağlantıdan ulaşabilirsiniz: http://www.resmigazete.gov.tr/eskiler/2018/03/20180310-6.htm

E-Bülten

İstanbul Diyalog Müzesi, DOORS – Müzelerin Dijital Kuluçka Merkezi ağının bir parçasıdır.
DOORS; Avrupa Birliği’nin Vizyon 2020 araştırma ve inovasyon programından, 101036071 no’lu hibe sözleşmesi kapsamında fon almıştır.

İstanbul Diyalog Müzesi, ICOM (Milletlerarası Müzeler Konseyi) üyesidir.

Accessibility Toolbar