Engelli bireylerin hayatında fark yaratmak için siz de destek olun.

Etkinlikler / Duyurular

“Breaking the Digital Ceiling” Raporu Yayında!

Avrupa Birliği’nin Horizon 2020 araştırma ve inovasyon programının desteğiyle başlatılan DOORS – Digital Incubator for Museums projesi kapsamında yürütülen çalışmaları baz alan “Breaking the Digital Ceiling” raporu yayında!

Bu rapor, küçük ve orta ölçekli müzelerin dijitalleşme süreçlerine önemli bir katkı sağlamak amacıyla gerçekleştirilen projenin sonuçlarını içermektedir. İşte raporun içeriği hakkında bazı önemli noktalar:

  • Müzelerin Dijital Dönüşümü: Rapor, küçük ve orta ölçekli müzelerin dijital dönüşümünün neden önemli olduğunu ve bu dönüşümün onların uzun vadeli başarısı için nasıl kritik bir faktör olduğunu anlatıyor.
  • Müzelerin Mevcut Durumu: Proje kapsamında gerçekleştirilen derinlemesine araştırmalar sonucunda, müzelerin mevcut durumunu daha iyi anlamak amacıyla elde edilen bulguları paylaşıyoruz. Bu bulgular, dijital dönüşümün temellerinin nasıl atılacağına dair önemli ipuçları sunuyor.
  • İncubation Programı Tasarımı: Rapor, DOORS projesinin merkezinde yer alan ve 20 müzeye dijital engelleri aşmalarında yardımcı olmayı hedefleyen iki aşamalı bir inkübasyon programının tasarımını detaylı olarak ele alıyor.
  • Bilgi Paylaşımı ve Geleceğe Yönelik Spekülasyonlar: Rapor ayrıca, DOORS’un bilgi paylaşımı uygulamalarını, çerçevelerini ve inkübasyon programının tasarımını açıklarken, gelecekteki programların ilham kaynağı olması için müze çalışanlarının deneyimlerine ve geleceğe dönük spekülasyonlarına da yer veriyor.
  • Sektöre Katkı: Bizim için önemli olan, bu raporun müze sektöründe bir dönüşüm başlatmada ve dijitalleşmeyi desteklemek için daha iyi uyum sağlayan finansman programlarının oluşturulmasında bir itici güç olmasıdır.

Rapora buradan ulaşabilirsiniz.

 

Sürdürülebilir Müzecilikte Yol Haritası

Avrupa Birliği’nin Horizon 2020 araştırma ve inovasyon programının desteğiyle başlatılan DOORS – Digital Incubator for Museums projesi kapsamında yürütülen çalışmaları baz alan Sparkle raporumuz yayında! Projemiz ile kapasitemizi geliştirirken uyguladığımız yöntemlerin özet bilgisini aşağıdadır:

Dijital Erişilebilirlik: Müzemizin websitesi için dijital erişimin artırılmasına yönelik geliştirdiğimiz araçlar ve teknolojiler.

Hikayeleştirme ve Ziyaretçi Etkileşimi: Kişisel hikayelerin ve tanıklıkların güçlü bir şekilde paylaşıldığı etkileyici ve içsel ziyaretçi deneyimleri.

Sadakat ve Ödül Sistemleri: Ziyaretçilerimizin katılımını teşvik etmek için başarılı bir şekilde uyguladığımız sadakat ve ödül sistemleri.

Dijital Dönüşüm ve İnovasyon: Müze sektöründe dijital dönüşümün başarılı bir şekilde uygulanması ve dijital araçların kullanılması.

Bu rapor, sürdürülebilir müzecilik için bir kaynak olarak gösterilebilir.

 

The Ringing Forest Sergisi (Çınlayan Orman Sergisi)

“Ormanda bir ağaç devrildiğinde etrafta onun sesini işitebilecek kimse yoksa o ağaçtan ses çıkmış mıdır?”

Juan delGado /İstanbul, Ocak 2023

Yer: İstanbul Diyalog Müzesi
Tarih: 1 Ocak 2023
Ziyaret Ücretsizdir.

 

“Ringing Forest” (Çınlayan Orman) sergisi*, İngiltere’de çalışmalarını gerçekleştiren işitme engelli sanatçı Juan delGado ve İngiltere’de faaliyet gösteren danışmanlık şirketi Mind the Life işbirliğiyle İstanbul Diyalog Müzesi’nde 21 Ocak’tan itibaren ücretsiz bir şekilde ziyaret edilebilecektir.

Sergi, bireysel işitme kaybı deneyimine odaklanıyor ve sanatçının niyeti kendi deyimiyle “sanatsal kundaklamanın huzur bozucu etkisinden faydalanarak kitleleri bilfiil konfor alanından çıkarmak ve geçici bile olsa “engellilik” halini kitlelere deneyimletmek”. Uluslararası üne ve öneme sahip sanatçı Juan DelGado’nun dikkat çekici çoklu-duyusal sergisi, ziyaretçilere, kişinin sürekli bir iç gürültü deneyimlediği ve kendisinin genellikle dış dünyayı görmezden gelmesine yol açan kulak çınlaması durumunu ilk elden deneyimleme şansı veriyor.

Sergi tamamen karanlık bir alanda sunuluyor ve ziyaretçilerin kendi iç dünyalarını keşfetmeye bir araç haline dönüşüyor. Müzemizin kuruluş amacını bu sene 10. yılımızı kutlarken pekiştiren bu sergi, toplumda “engelli” diye nitelendirilen bireylerin dünyasını deneyimlemek için duyularımızı bir süre ‘devre dışı’ bırakıyor. Amacımız, “engelliliğe” yönelik algıyı, farklılıkları deneyimleyerek geliştirmek ve kitleleri kültür ve sanat etrafında bir araya getirerek daha fazla çeşitliliğin, eşitliğin ve kapsayıcılığın yer aldığı toplumsal davranış değişikliğini ve kültürü yaygınlaştırmaktır.

Bu proje British Council Yaratıcı İş Birlikleri Hibe Programı tarafından desteklenmiştir.

 

Adres

Esentepe Mahallesi Büyükdere Caddesi Gayrettepe Metro İstasyonu -2.Kat 

İstanbul Diyalog Müzesi Alanı 34394 Şişli/İstanbul

Ziyaret Saatleri

Hafta içi: 10:00 – 19:30
Cumartesi: 10:00 – 19:00
Pazar: 12:30 – 19:00

İletişim

0212 272 66 44 – 54

info@istanbuldiyalogmuzesi.org

E-Bülten

İstanbul Diyalog Müzesi, DOORS – Müzelerin Dijital Kuluçka Merkezi ağının bir parçasıdır.
DOORS; Avrupa Birliği’nin Vizyon 2020 araştırma ve inovasyon programından, 101036071 no’lu hibe sözleşmesi kapsamında fon almıştır.

İstanbul Diyalog Müzesi, ICOM (Milletlerarası Müzeler Konseyi) üyesidir.

Accessibility Toolbar